Guilin Crystal Code Electronic Technology Co., Ltd.

Paper Straw е нов фаворит в ресторантьорската индустрия

Време за освобождаване: 2020-09-15 09:13:07  Хитове: 9

    Националната комисия за развитие и реформи излезе със становище за по-нататъшно засилване на контрола върху замърсяването с пластмаса, в което се посочва, че до края на 2020 г. неразградимите еднократни пластмасови сламки ще бъдат забранени в кетъринг индустрията в цялата страна. След по-малко от половин година звездните хотели в Гуанджоу започнаха да използват „хартиени сламки“, starbucks, mcdonald’s са „кръстосани дрехи“ за сламки или капаци за чаши, а Nestlé дори започна „интелигентни коли за рециклиране на пластмаса“.

      Наскоро репортери в ресторант Ebony на Mandarin Oriental видяха, че всички напитки се сервират с непластични сламки. И в платформата за изнасяне, много заведения за хранене добавиха „не използвайте съдове за маса (пластмасова слама)“ и други опции, за да насърчат потребителите да намалят употребата на пластмасови изделия.

a2_副本.jpg


      Потребителят все още ли е свикнал да „хартиена слама“? Посетени репортери, по-голямата част от потребителите подкрепят забраната за пластмасова слама, но малък брой потребители заявиха, че е необходим процес на адаптация.

      По време на посещението репортерът установи също, че някои фирми предлагат както пластмасови сламки, така и хартиени сламки, за да се справят с „придирчивите“ клиенти. „Докато ние се застъпваме за опазването на околната среда, отглеждането на добри навици изисква процес, така че на опаковката на пластмасовите сламки има топло напомняне, че използването на по-малко сламки е по-екологично“, заяви пред репортери бизнесмен, който отказа да бъде посочен.

      Още през 2018 г. starbucks обяви, че ще спре да използва пластмасови сламки по целия свят тази година. До януари компанията е забранила пластмасови сламки от над 4000 магазина в Китай. От 30 юни mcdonald’s на Китай обяви, че близо 1000 ресторанта в Пекин, Гуанджоу, Шанхай и Шенжен ще прецизират своите дизайни върху капаците на чашите и ще спрат да използват пластмасови сламки. Върху новия капак на чашата за напитки, mcdonald’s е проектирал уста за пиене, така че потребителите да могат да пият директно, като отварят малък капак отгоре.

      Напоследък някои от градските паркове се появяват в сладък, сладък звук на интелигентната кола за рециклиране. Това е част от иновативния проект на Nestle и ще прекарва следващите няколко дни в редовно обикаляне из парка, популяризирайки идеята за рециклиране на пластмаса. Посетителите могат също така да го махнат по всяко време, да научат зелени съвети на екрана на тялото, да поставят празни пластмасови бутилки в прозореца за рециклиране на тялото и да имат шанса да спечелят мистериозна награда.

      Освен това репортерът научи от Express Logistics Industry, Shentong, пощенските и други предприятия енергично насърчават използването на рециклирани торби за експресни опаковки. Пощата в Гуанджоу е оборудвала 77 обекта със зелени кутии за рециклиране за опаковка за експресна доставка, насърчавайки клиентите да вземат пакети, след като оригиналните кутии могат да бъдат поставени в кутии за рециклиране, благоприятни за повторна употреба.

      В началото на тази година Държавното пощенско бюро заяви, че ще се стреми да постигне 90 процента от пакета „тънка лента“ до края на тази година, 70 процента от електронната търговия изрично не препакетира и 90 процента от рециклиращите торби, ще бъдат създадени допълнителни 20 000 обекта със стандартни съоръжения за оползотворяване на отпадъци от опаковки.

предишен: След маската стоп...

Следващия: Как да си направим...